Det enkle staldkøkken, gør det let at fodre
Fri fragt for hel palle/30-33 sække
Kundeservice +45 71 74 14 29
100% er ikke nok
100% er ikke nok

Oprettet d. under Mineraler, Ingredienser

100% er ikke nok

Høj dækning er altid mere end 100%. Din hest skal have et overskud af ressourcer til eksempelvis at bekæmpe infektioner eller ophele skader.

Alle relevante mineraler i Every Day Happy og Peak Performance ligger derfor på et niveau, der er højere end 100% dækning af det daglige behov, når du følger doseringsvejledningen.

 

Alle mineraler har afgørende indflydelse på din hests mentale og fysiske sundhed. Magnesium, Selen, Zink og Kobber er fire mineraler, som mange heste er i underskud af, når der bliver taget blodprøver.

 



 

Magnesium

Magnesium er det fjerde mest almindelige stof i hestens krop. Den ene halvdel er lagret i knoglerne, den anden i musklerne og andet blødt væv.

Magnesium spiller en vigtig rolle i kroppens stofskifteprocesser, blandt andet i samspillet med over 500 forskellige enzymer og celleprocesser.

I overførslen af nerveimpulser fra hjernen til musklerne og hjertet er magnesium en afgørende faktor. Magnesium indgår i al energiomsætning og i hestens evne til at falde til ro efter arbejde og stress.

Mangel på magnesium kan blandt andet medføre, at din hest bliver nervøs/irritabel, eller at den får muskelsitren og -kramper.


 

Selen

Danske afgrøder har et lavt selenindhold, fordi jordbunden i Danmark er selenfattig. Selen er et essentielt sporstof og skal være en del af det daglige foder.

Selen er en meget vigtig antioxidant der indgår i beskyttelsen af kroppens celler mod stress. Selen aktiverer stofskiftehormonerne og har kraftig indflydelse på at forebygge og helbrede livstilssygdomme som eksempelvis forfangenhed.

Selen er nødvendig for hestens evne til at optage B12 vitamin samt for produktion af saltsyre i mavesækken. Selen og E-vitamin optimerer hinandens antioxidative styrke.

Selenmangel kan føre til svag muskulatur og indskrænkning i bevægelsesfrihed.

Hvis den drægtige hoppe ikke har fået tilstrækkelige mængder af selen under drægtigheden, kan det nyfødte føl være i selenmangel. Føllet kan have besvær med at sutte og synke samt nemt få åndedrætsbesvær og svækket hjertefunktion.

 

Zink

Zink indgår, som magnesium, i mange enzymprocesser, der påvirker omsætning af kulhydrat, protein og fedt.

Zink har en stabiliserende effekt på cellernes arveanlæg og de cellemembraner, der omgiver alle kroppens celler. Zink påvirker hestens muskelarbejde, appetit, hud, hove og styrker dens immunforsvar.

Zink fremmer sårheling.  Nedsat vækst, tør og skrøbelig hud, hudinfektioner og knoglelidelser kan være følgerne af zinkmangel.

 

Kobber

Kobber har betydning for jernomsætningen i de røde blodlegemer. Kobber giver muskler, sener, bindevæv og hudelasticitet, fordi det regulerer dannelsen af bindevæv. Kobber styrker også energiomsætningen og immunforsvaret, og er med til at danne blodlegemer samt bekæmpe infektioner.

Kobber er vigtig i forebyggelsen af ledmus/osteochondrose (OCD).  OCD opstår ved en forstyrrelse i forkalkningsprocesserne, under ledbrusken, og danner en sprække eller defekt i brusken. OCD-forandringer findes i hestens store led: skulder-, knæ-, og haseled.

Når kroppen skal optage zink, er den afhængig af kobber, De indgår begge i et balanceret forhold med biotin og aminosyrer, og de har særdeles positiv effekt på hestens hove.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål om mineraler og deres betydning for din hests sundhed, er du velkommen til at benytte kommentarfeltet nedenfor, så alle kan få glæde af svarene.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar