Det enkle staldkøkken, gør det let at fodre
Fri fragt for hel palle/30-33 sække
Kundeservice +45 71 74 14 29

Hvilken fodermængde er den rigtige for din hest?

 

Forarbejdet og detaljerne i din foderplan skal være på plads, når det skal være let for dig at fodre i hverdagen.

Nu er der 3 doseringer inden for hver arbejdsindsats: Normal, Ekstra og Maksimal

I doseringsskemaerne for vores balancers Every Day Happy og Peak Performance finder du nu 3 underkategorier indenfor hver arbejdsbelastning.  Du skal ikke længere gætte dig til hvordan du individualiserer foderplanen til din hest. 

Målet er at optimere din hests sundhed ved fodring med Regulator Complete og samtidig være økonomisk med udfodringen, så din hest får tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler, men heller ikke for meget. Derfor har vi inkluderet de nye underkategorier, der tidligere kun har været forbeholdt diætister, agronomer og dyrlæger.

Hvis du har spørgsmål til underkategorierne, er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er forskellen på underkategorierne?

Normal

Dosering til heste, der er sunde og raske og fodres med kvalitetsstråfoder/græs, hø, wrap.
 

Ekstra Heste, der enten har fysiske eller psykiske helbredsudfordringer, og/eller er belastet af andre faktorer end dens egen vægt.

Ekstra doseringen kan også bruges som en booster over en 8-16 ugers periode
 
Maksimal

Heste med stor belastning på en eller flere fysiske/psykiske faktorer. Særligt kraftige stresssymptomer, eksempelvis: rekonvalescens efter sygdom, svækket fordøjelse og immunforsvar, langvarig transport.

Maksimum er den maksimale dosering for en rask hest.
 

Maksimum dosering kan også benyttes som booster over en periode på 4-12 uger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksempel: Let arbejdsmængde/fold

Dosering Daglig mængde
pr. 100 kg hest
Zink Kobber Selen Bemærkning
Normal 40-45 gram 150-170% 130-150% 100-120%

Dækker rummeligt ift. KER-normerne ved almindeligt vedligehold for raske heste, der har normal fordøjelse og er uden særlige stressfaktorer.
 

Ekstra (Booster) 60-70 gram 100-230% 180-230% 150-170%

Dækker i nærheden af maksimum ved let arbejdsmængde for ellers raske heste, der feks. kortvarigt har svækket fordøjelse, eller andre stressfaktorer, herunder rekonvalescens efter sygdom, langvarig transport og lign.

Maksimal (Booster) 85 gram 230-250% 210-230% 180-190%

Dækker maksimum ved let arbejdsmængde for ellers raske heste, der feks. kortvarigt har svækket fordøjelse, eller andre stressfaktorer, herunder rekonvalescens efter sygdom, langvarig transport og lign.

 


 

Heste med særlige udfordringer

Til heste, der i en længere periode er blevet fejlernæret og enten er i et markant ernæringsmæssigt under- eller overskud, er der udarbejdet specielle behandlingsretningslinier.

Hvis din hest har særlige udfordringer og du ønsker en foderplan, der tager højde for det, så kontakt os for en konsultation.
 


Drægtige, diegivende hopper og deres føl

Drægtige hopper fodres indtil 8. måned i forhold til deres arbejdsmængde. Fra 9. til 11. måned fodres de som ved moderat arbejde.

De første 3 måneder efter foling fodres hoppen som ved krævende arbejde. Indtil føllet fravænnes fodres hoppen som ved moderat arbejde.

Er hoppen både drægtig og diegivende, fodres hun som ved krævende arbejde i alle de diegivende måneder. Når føllet er fravænnet, følges anbefalingerne for den drægtige hoppe som beskrevet ovenfor.

Føl og plage

Føl og plage fodrer du efter deres forventede udvoksede vægt med doseringmængden let arbejde/fold.
 


Seniorheste 16+

Seniorheste har større behov for vitaminer og mineraler end en yngrer hest. De skal fodres dagligt med ekstra dosis i forhold til deres vægt og arbejdsindsats. Når de boostes skal det være med maksimal dosis.

 


Husk salt

Hesten har ingen saltdepoter, som den kan trække på. Derfor er det nødvendigt at tildele det dagligt i foderet.

Salte er vigtige bestanddele af hestens kropsvæsker. Saltenes funktion er blandt andet at opretholde normal muskel- og nervefunktion samt vedligeholde en normal væskebalance.

Vi anbefaler 1-2 spsk. salt sammen med den daglige dosis af Every Day Happy eller Peak Performance