Det enkle staldkøkken, gør det let at fodre
Fri fragt for hel palle/30-33 sække
Kundeservice +45 71 74 14 29

Super Foods - hvad er det?

Superfood er betegnelsen for en række naturlig fødevarer, der har sundhedsmæssige fordele fordi de har en enestående næringstæthed.

 

Udtrykket superfoods, eller superfødevarer på dansk, blev opfundet med målet om, at inspirere madtrends og sælge produkter. Årsagen til, at de kaldes superfood, er simpel: superfoods er udvalgte fødevarer med et ekstremt højt ernæringsindhold, som bidrager med mange sundhedsfordele.

Superfoods er ofte forbundet med eksotiske bær og grønne pulvere, der gør os sundere, friskere og pænere. For heste har superfoods nøjagtig den samme betydning som for deres ejere.
 

For at forenkle det hele lidt, kan man sige, at der findes to forskellige slags superfoods. 

 

 1. den mere eksotiske type af superfoods, som du kan finde i din nærmeste special-/helsekostbutik
 2. hverdagens superfoods, som du finder hos din nærmeste købmand.

Det vigtige er, at de er naturlige, så vi kan også finde mange af dem i vores haver, på engen, marken eller i skoven.

 

Hvad er fordelene ved superfoods?

Fordelene ved superfoods er sandsynligvis lige så mange, som der findes superfoods. Hvis vi kigger nærmere, kan vi se, at superfoods blandt andet skulle være i stand til at regulere dit stofskifte og hjælpe dig med at forbrænde fedt. Derudover bidrager superfoods til at beskytte dine organer mod toksiner, regulere blodtrykket, reducere og forhindre inflamation i kroppen og derudover bidrage til, at din mave er sund og rask.
 


Hvad er superfoods?

Superfood er en særlig kategori af fødevarer, der findes i naturen

De er overlegne kilder til

 • antioxidanter
 • vitaminer, mineraler
 • proteiner
 • essentielle næringsstoffer - vi har brug for, men som vores krop ikke selv kan danne.

Et superfood er en fødevare, der er så kompleks og komplet ernæringsmæssigt sammensat, at den kan have indvirkning på dit helbred - det er da i den grad fantastisk!

Der er ikke en specifik definition på hvad, et superfood er, og ej heller er det en anerkendt officiel mærkning, men på baggrund af undersøgelser af de enkelte fødevarer og deres næringsmæssige indhold er det grundlaget for denne mærkning.

Hvis du googler definitionen på superfood, vil du få dette frem:
 

“Superfood er fødevarer, der har et særligt indhold af næringsstoffer, med gavnlig virkning på dit helbred”


For os er superfoods en genvej til at opfylde kroppens næringsmæssige behov med små mængder af koncentreret næring.
 


Opfyld dit daglige næringsmæssige behov med superfoods

Betydningen af en god varieret og vel afbalanceret kost skal, og kan, aldrig undervurderes, men det kan være svært at opfylde vores daglige næringsmæssige behov, og vi må desværre også indse, at der er vanvittig langt til, at alle danskere indtager de daglige 600 gram frugt og grønt, som vi bliver anbefalet.

Dagens travlhed, både karrieremæssigt og i privatlivet, kan forhindre os i at spise så sundt, som vi ved, vi skal. Så alene af de årsager vil det være utrolig fornuftigt at være opmærksom på værdien at disse superfoods.
 

“Antioxidanter er ofte et ord, der bliver brugt når en fødevare bliver omtalt som en superfood, altså at jo højere antioxidant indholdet er, jo bedre er det, og jo mere kvalificeret en superfood bliver denne fødevare.”

 


Fordele ved antioxidanter

Når vi spiser, omdanner kroppen maden til energi. Vi har brug for en konstant og vedholdende forsyning af denne energi for at vedligeholde kroppens funktioner og helbred.

Frie radikaler bliver blandt andet dannet ved denne naturlige fysiologiske proces. Har vi alt for mange frie radikaler, kan de skade cellerne ved at angribe dele af cellen, især DNA, proteiner og fedt. Disse skader kan med tiden medføre forskellige helbredsproblematikker og sygdomme, herunder hurtig aldring, hjertekar sygdomme, type 2 diabetes og cancer. Så selvom kroppen også har brug for frie radikaler til kroppens reparation og regenererende mekanismer, er det vigtigt at holde dem under kontrol. 

Antioxidanter neutraliserer de frie radikaler og holder vores krop i balance, hvilket er utrolig vigtigt for at holde en sund og rask krop. Frie radikaler dannes blandt andet også fra rygning, indtag af alkohol, indtag af fastfood/dårlige fedtkilder og anstrengende motion.

Der er mange utrolige fordele ved antioxidanter, udover at de neutraliserer frie radikaler:

 

 • Fremmer energiniveauet

 • Bedre hud

 • Sundere hår/negle og hove/pels

 • Hæmmer aldring

 • Fremmer hukommelsen

 

Antioxidanter er ikke et quick fix eller en mirakelkur, men de vil uden tvivl hjælpe din krop.

Men når det så er sagt, er det vigtigt at vide, at man i vores øjne ikke kan erklærer en fødevare for en superfood ved udelukkende at kigge på indholdet af antioxidanter. Det er kombinationen af næringstoffer i denne fødevare, der gør forskellen.

Mange fytokemiske stoffer har en struktur til at optage frie radikaler. Disse stoffer har reelt set større antioxidant virkning end vitaminerne.

Et superfood er en fødevare, der er så kompleks og komplet ernæringsmæssigt sammensat, at den kan have indvirkning på dit helbred!
 

Superfoods i Regulator Complete

Vi og vores heste har samme gavn af superfoods i vores kost, derfor fokusere vi på fem udvalgte superfoods idet enkle staldkøkken. De er er en del af formuleringen i flere af staldkøkkenets produkter.

 

  Every Day Happy Peak Performance +Fiber Mash +Engergy Fiber Mash
Hørfrø    
RC Herbal Fusion #1
Aroniabær    
Spirulina    
Chlorella      

 

RC Herbal Fusion #1

Her til kommer at vores urteblanding *RC Herbal Fusion #1 indholder superfood der indgår i både vitamin/mineral balancers og fiber mash produkterne:

 • kardemomme
 • anis
 • koriander
 • rosmarin
 • bukkehornsfrø
 • brændenælde