Det enkle staldkøkken, gør det let at fodre
Fri fragt for hel palle/30-33 sække
Kundeservice +45 71 74 14 29
2 fiber mash med vidt forskellige egenskaber

oprettet d. under Tilskudsfoder, Stråfoder, Fiber, Urter

2 fiber mash med vidt forskellige egenskaber

Lavt eller højt energiniveau/kalorieindhold. Vælg den fiber mash, der passer bedst til din hest. Begge kan serveres tørt eller opblødt i vand.

 

+Fiber Mash med lavt energi-/kalorieindhold til de nøjsomme, overvægtige heste eller de der har brug for ekstra spisetid, for at imødegå eksempelvis mavesår.

+Energy Fiber Mash med højt energi-/kalorieindhold til heste, der har brug for mere. Til heste der er for tynde, er i vækst eller har brug for muskelopbygning og bedre restitution.


Inspirationen

Inspirationen til nye produkter får Ingeborg fra de udfordringer, hun møder i hverdagen, når hun fodrer sine heste. I hendes stald er der heste, der har udfordringer med at blive enten for tynde eller overvægtige. Vi lytter også til vores kunder og tager deres udfordringer med i overvejelserne når vi sammensætte nye produkter. 

Der er mange forskellige fibre og mash på markedet der imødekommer de udfordringer. Lige fra traditionelle roepiller til avancerede myslilignende blandinger. Ingeborg føler, at det har været svært at finde rundt i den jungle. Derfor er vores to fiber mash helt forskellige produkter med hvert sit klare fokus. Det er enkelt for dig at vælge den fiber din hest har brug for.

200 gram urter i hver sæk

Vores heste har brug for mange urter. Derfor finder du også RC Herbal Fushion #1 i begge fibre. Der er 200 gram tørrede urter i hver 20 kg sæk.

Ingen tilsatte vitaminer og mineraler

Begge vores fiber mash er uden tilsatte vitaminer og mineraler. I det enkle staldkøkken prioriterer vi et let overblik over kilderne til tilførte vitaminer og mineraler. Mange forskellige kilder kan skabe tvivl om, hvorvidt din hest får den korrekte daglige dosis.
 


Tarmflora og inflammation

Begge fiber mash har fokus på at forbedre og opretholde en optimal tarmflora. De er dermed nøglekomponenter i forhold til hestens kompetente immunforsvar.

Inflammation er en af immunforsvarets aktiviteter, der er nødvendig for biologisk oprydning og restitution. Fibrene bidrager til kontrol af inflammationsprocesserne i kroppen, så de er effektive, men også kan falde til ro efter eksempelvis hård træning, skader eller infektioner. Overreaktion forårsager skavanker og lidelser som EMS, forfangenhed og vævsskader.
 


Fedt- og fiberfodring

Forskning i brugen af forskellige foderkilder har dokumenteret, at de kortkædede fedtsyrer, som tarmens mikroflora nedbryder fibrene til, giver god stabil energi både til tarmen selv, til musklerne og til alle organer.

Hestens hjerne og indlæringsevne påvirkes positivt fordi blodsukkeret ikke rutsjer op og ned.

Et stabilt blodsukker og insulinspejl, samt en god tarmflora, giver en bedre omsætning af energi, når de øvrige elementer magnesium, fosfor, svovl, kobber, zink, selen, jern og molybdæn, også er i balance.

Fibre virker som en buffer på mavesyren, så det er en god idé at give lidt fibre før træning. De er også temperaturregulerende i både varmt og koldt vejr.
 


Fibre er ikke bare fibre

Fibre er enten fordøjelige og fermenterbare eller grove og uopløselige. De to typer har hver deres funktion for hesten. De er lige nødvendige og kan ikke erstatte hinanden. Der er mange forskellige fiberkilder og en kilde kan være høj på såvel grove som fordøjelige fibre. Balancen både mellem de to typer fibre og kilderne er afgørende for hestens sundhed.

De fordøjelige/fermenterbare fibre

De fordøjelige/fermenterbare fibre bidrager til energi, da de er næring til tarmens mikroflora, som omdanner fibrene til kortkædede fedtsyrer, der er en energikilde for hesten.

De bedste kilder til højt indhold af fordøjelige/fermenterbare fibre er roepiller og sojaskaller, samt citruskvas (pektinkilde).

De grove fibre

De grove fibre absorberer væske, binder toksiner, giver volumen i tarmen, samt et sundt flow gennem fordøjelsessystemet. De bedste kilder til grove fibre er sojaskaller, græsgrønpiller, hvedeklid, lucerne og roepiller. Hvedeklid og græs har en næsten identisk fiberprofil.

Vi har udeladt fiberkilderne ris- og havreklid da de begge har en meget lav fordøjelighed for hestes tarm- og mikroflora. Lucerne er ikke i vores fiberprodukter da andre kilder giver en mere optimal balance mellem de to fibertyper.
 


Blodsukker påvirkning

Heste er ikke gode til at fordøje større mængder stivelse på én gang fordi amylase-aktiviteten, det stivelsesnedbrydende enzym i spyt og tyndtarm, er lav. Kortkædede fedtsyrer fra fordøjelsen af fibre kan bruges direkte af cellerne. Nogle omdannes til sukker, men det er en længerevarende proces, der ikke påvirker blodsukkerniveauet.

Et foder med højt fiberindhold, i kombination med vitaminer og mineraler, skaber et depot af væske, elektrolytter og andre næringsstoffer i stortarmen, som hesten kan udnytte i krævende situationer. En høj-fiber-foderplan indeholder mange forskellige fibre og er lav på sukker og stivelse.


Våde prutter

Våde prutter/efterløb, er ofte en følge af ufordøjet stivelse i stortarmen, så tarmen udleder vandet sammen med afføringen i stedet for, at det optages i kroppen. Indholdet af sukker og stivelse kan være højt i græs, hø og wrap. Fibertilskudsfoder hjælper til at udligne dette.

Jo flere fibre der er i et fodermiddel, jo mindre energi får din hest tilført. Til heste med stort energibehov kan der med fordel fodres med fibre, der indeholder olieholdige frø. Olien pakker stivelsen ind, så den ikke laver store udsving i blodsukkerniveauet.

Jo flere fibre, des mere optimeres tarmens bakterie- og mikroorganismefamiliers livsbetingelser. Jo bedre livsbetingelser, des sundere og gladere bliver din hest.
 


 

Har du spørgsmål til fibers gavnlige indvirkning på hestens fordøjelse og helbred er du meget velkommen til at benytte kommentarfeltet, så andre også får glæde af svaret.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar