Det enkle staldkøkken, gør det let at fodre
Fri fragt for hel palle/30-33 sække
Kundeservice +45 71 74 14 29
Nyhed: Den stærkeste Omega 3 kilde

Oprettet d. under Tilskudsfoder, Omega 3

Nyhed: Den stærkeste Omega 3 kilde

De heste, der fodres med Peak Performance, har hele tiden nydt godt af RC O3 Algae® med Life’s Omega®. Nu lancerer vi den stærkeste Omega 3 kilde i en 3 liters bag-in-a-box.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RC O3 Algae med Life's Omega er markedets suverænt stærkeste naturlige kilde til Omega 3, EPA/DHA. Højt koncentreret og omgående biologisk optagelig Omega 3. Tallene taler for sig selv:

 

  • Omega 3
58,0%
  • EPA
190 mg/g
  • DHA
370 mg/g
  • Omega 6
5,2%

 

 

 

 

 

 

 


Langt bedre end alle andre alternativer

RC O3 Algae med Lifes Omega fra Veramaris/DSM er dokumenteret mere potent end fiskeolie og det optages bedre cellulært.

Af planteolierne er det kun sortkommenolie, der indeholder en lille mængde cellulært optageligt EPA/DHA.

Indholdet og kvaliteten af planteolier afhænger af den klimazone hvor planten dyrkes og der er stor forskel fra Nord- til Sydeuropa. Forskellen på planteolierne og Life’s Omega, er at denne marineolie dyrkes under kontrollerede forhold og hver batch er laboratoriekontrolleret, så kvaliteten er konstant. 

Direkte/cellulært optageligt EPA+DHA indhold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

100% rent produkt

RC O3 Algae er baseret på Life’s OmegaⓇ fra Veramaris/DSM, der producerer de to essentielle omega-3 fedtsyrer EPA og DHA fra den naturlige marine algestamme Schizochytrium sp.

 

Algerne bliver dyrket industrielt under kontrollerede og rene forhold og bliver derefter fermenteret til olie. Der er ingen miljøpåvirkning eller forurening af olierne. Den bæredygtige teknologi kan være en komplet erstatning for fiskebaserede ingredienser til en række arter/mennesker og dyr.

 

Ved at kombinere ekspertise i at dyrke naturlige marine alger med knowhow inden for fermentering i industriel skala, har Veramaris udviklet en teknologi, der innovativt og foderernæringsmæssigt er af meget høj kvalitet. Fermentering sikrer en forsyning af disse essentielle næringsstoffer uden at være afhængig af marine økosystemer.

 

Ingen havmiljø-belastning. Hver gang du køber 3 liter RC O3 Algae olie skåner du 180 kg vildt fangede fisks liv. 

 


Dosering

Samtidig med at bag-in-a-box løsningen beskytter algeolien mod sollys og forlænger holdbarheden, så gør tappehanen det også let at dosere.

Vi anbefaler, at du giver RC O3 Algae sammen med Every Day Happy og +Fiber Mash, sådan, at Omega 3 olien bliver optaget optimalt i kroppen.

 

Daglig dosering pr. 100 kg hest

Heste generelt

2,5-5 ml

Terapeutisk brug

5-10 ml

Avlsheste

2,5-5 ml

Konkurrencehest

5-10 ml

 

 

 

 

Klik her for det detaljerede doseringsskema og her for at bestille RC O3 Algae.

 

 

Har du spørgsmål til RC O3 Algae og omega 3 generelt er du meget velkommen til at benytte kommentarfeltet, så andre også får glæde af svaret.

 


Kommentar(er) 2

  • Eva Lydeking, RC ernæringsekspert
    Eva Lydeking, RC ernæringsekspert

    Hej Tine  

    Der ligger en omfattende forskning til grund for de biologiske effekter af O3 olien, men området er komplekst og det er ikke altid nemt at være både klar og enkel og samtidig rumme kompleksiteten i det faglige niveau.  

    Når vi taler om optagelse, er der flere niveauer: dels optagelse fra tarmen, dels hvordan et givet stof opfører sig i blodet og sidst i lymfen (for olier kan ikke måle på lymfen, så det bliver blod og andre tilgængelige væv).

    Optagelse cellulært refererer egentlig også til flere niveauer  

    1. optagelse over cellemembranen så olien kommer IND i cellen, hvor det kan optages i andre membraner rundt om organellerne  
    2. indbygning i cellemembranen hvor olierne sidder som både struktur-fedtstof og som signal-forstadie-stof til brug for inflammations-reguleringen Desuden er der alle vævs-variationerne: maven, tarmen, alle slimhinderne, leveren, øjnene, musklerne, hjernen og indlæringsevnen. 

    Det er svært at formulere det her enkelt - og mennesker med et normalt vidensniveau, kan forstå "cellulær optagelse" som overordnet begreb, men ved dybere indsigt, er det egentlig sværere, fordi fagfolk som du og jeg kender kompleksiteten.  

    Direkte cellulær optagelse, referer til, at hamp-, hørfrø- og chiaolie indeholder forstadie-fedtsyren ALA, der skal gennemgå forskellige enzymatiske omdannelser, før der bliver dannet de BIOLOGISK aktive olier som EPA; DHA og alle de afledte stoffer, der regulerer inflammation, som blandt andet resolviner. 

    Omdannelsen er dels genetisk bestemt, dels bestemt af enzymatiske cofaktorer (næringsstoffer) og kan henholdsvis fremmes og hæmmes af en lang række livsstilsfaktorer, hestens vægt/ huld/ EMS, motionsniveau.  

    Ved at bruge en marineolie kan hestens cellemembraner direkte bygge EPA og DHA ind og dermed er vejen til at danne de inflammationsregulerende stoffer kortere.  

    Sortkommen olie kan have ganske forskellig sammensætning men i koldere klima, kan der dannes EPA og DHA. Tallene i tabellen refererer til et studie af olier fra Iraq:  https://scialert.net/fulltext/?doi=rjmp.2011.85.89&org=245. Andre studier fra Tyrkiet og Egypten viser, at der er ALA i og ikke EPA/DHA i sortkommen.

    Indholdet og kvaliteten af planteolier afhænger af den klimazone hvor planten dyrkes og der er stor forskel fra Nord- til Sydeuropa. Forskellen på planteolierne og Life’s Omega, er at denne marineolie dyrkes under kontrollerede forhold og hver batch er laboratoriekontrolleret, så kvaliteten er konstant. 

    Life’s Omega, der er råvaren til RC O3 Algae, kommer fra den Hollandske virksomhed Veramaris, der er en del af den internationale DSM koncern. På deres website finder du mere information om deres metoder og resultater: https://veramaris.com/what-we-do-detail.html#omega3


    Her er et lille udvalg af referencer, idet det bemærkes at olierne i fiske-og algeolie er de samme, de har samme vævs-effekt, men da der er mere biologisk aktivt stof i algeolien er den mere effektiv, har en mere neutral smag og man kan give mindre dosis. Desuden er der INGEN miljøbelastning eller overfiskning af havene med algeolien.  

    Safety of oil from Schizochytrium limacinum (strain FCC‐3204) for use in infant and follow‐on formula as a novel food pursuant to Regulation (EU) 2015/2283 (abdn.ac.uk)

    Schizochytrium - an overview | ScienceDirect Topics

     

    Christmann, U., C.L. Courtney, C.M. Poole, A.L. Emery, J.R. Poovey, C. Hagg, E.A. Mattson, J.J. Scarborough, J.S. Christopher, A.T. Dixon, D.J. Craney, and P.L. Wood. 2021. Dynamics of DHA and EPA supplementation: incorporation into equine plasma, synovial fluid, and surfactant glycerophosphocholines. Metabolomics 17(5):41. DOI: 10.1007/s11306-021-01792-5

    Pagan, J.D., Lawrence, T.L. & Lennox, M.A. Fish oil and corn oil supplementation affect red blood cell and serum eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) concentrations in Thoroughbred horses. Proceedings of the 1st Nordic Feed Science Conference.Sveriges Lantbruksuniversitet, 2010. Rapport 274, s. 116-118.

    Hall, J.A., Van Saun, R.J., Tornquist, S.J., Gradin, J.L., Pearson, E.G. & Wander, R.C. Efect of type of dietary polyunsaturated fatty acid supplement (corn oil or fish oil) on immune responses in healthy horses. Journal of Veterinary Internal Medicine 2004; 18, s. 880-886.

    Woodward, A.D., Nielsen, B.D., O’Connor, C.I., Skelly, C.D., Webel, S.K. & Orth, M.W. Supplementation of dietary long-chain polyunsaturated omega-3 fatty acids high in docosahexaenoic acid (DHA) increases plasma DHA concentration and may increase trot stride lengths in horses. Equine and Comparative Exercise Physiology 2007; 4(2), s. 71-78.

    Manhart, D.R., Scott B.D., Gibbs, P.G., Coverdale, J.A., Eller, E.M., Honnas, C.M., and Hood, D.M. Markers of Inflammation in Arthritic Horses Fed Omega-3 Fatty Acids. Journal of Animal Science 2004; 82:2978-84.

    Hess, T.M., Rexford, J.K., Hansen, D.K., Harris, M., Schauermann, N., Ross, T., Engle, T.E., Allen, K.G.& Mulligan, C.M. Effects of two diferent dietary sources of long chain omega-3, highly unsaturated fatty acids on incorporation into the plasma, red blood cell, and skeletal muscle in horses. Journal of Animal Science, 2012, vol. 90, nr. 9, s. 3023-3031.

    O’Connor, C. I.; Lawrence, L. M.; St Lawrence, A. C.; Janicki, K. M.; Warren, L. K. and Hayes, S. 2004. The effect of dietary fish oil supplementation on exercising horses. Journal of Animal Science 82:2978-2984.

    Nogradi, N., Couetil, L.L., Messick, J., Stochelski, M.A., Burgess, J.R. (2015) Omega-3 Fatty Acid supplementation provides an additional benefit to a low-dust diet in the management of horses with chronic lower airway inflammatory disease. J Vet Intern Med. 29(1):299-306.

    O′Neill W, McKee S, Clarke F. Flaxseed (Linum usitatissimum) supplementation associated with reduced skin test lesional area in horses with Culicoides hypersensitivity. Can J Vet Res 2002; 66: 272–277.

    Piccione, G. Giannetto, C, Bruschetta, D, Congiu, F, Arfuso, F and Giudice, E., 2018, Influence of exercise and dietary omega-3 oil supplementation on interleukin 1-Ra serum concentrations in Standardbred horses, Animal Production Science 59(2) 232-23

     Hess, Tanja, & Ross-Jones, Trinette. (2014). Omega-3 fatty acid supplementation in horses. Revista Brasileira de Zootecnia, 43(12), 677-683

    Hadley KB, Bauer J, Milgram NW. The oil-rich alga Schizochytrium sp. as a dietary source of docosahexaenoic acid improves shape discrimination learning associated with visual processing in a canine model of senescence. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2017 Mar;118:10-18. doi: 10.1016/j.plefa.2017.01.011. Epub 2017 Feb 2. PMID: 28288702.

    Gutierrez S et al. Effects of omega-3 fatty acids on immune cells. Intl J Mol Sci., vol. 20, no. 20, pg. 5028, 2019.

    Calder, P.C. et al. Optimal Nutritional Status for a Well-Functioning Immune System Is an Important Factor to Protect against Viral Infections. Nutrients., vol. 12 no. 1181, 2020.

    Basil M.C. and Levy BD. Specialised pro-resolving mediators: endogenous regulators of infection and inflammation. Nature Reviews | Immunology, vol. 16, pg. 51-67, 2016.

    Tsuchiya et al. Supplementation of eicosapentaenoic acid-rich fish oil attenuates muscle stiffness after eccentric contractions of human elbow flexors. Journal of International Society of Sports Nutrition, vol. 16, no. 19, 2019.

    Philpott et al. Applications of omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation for sport performance. Res Sports Med., vol. 27, no. 2, pg. 219-237, 2019.

    Buckley, Jonathan D., Shane Burgess, Karen J. Murphy, and Peter R. C. Howe. 2009. “DHA-Rich Fish Oil Lowers Heart Rate during  Submaximal  Exercise  in Elite Australian Rules Footballers.” Journal of Science and Medicine in Sport 12 (4): 503–7.

    Peoples et al. Fish oil reduces heart rate and oxygen consumption during exercise. University of Wollongong, 2008.

    Ninio et al. Docosahexaenoic acid-rich fish oil improves heart rate variability and heart rate responses to exercise in overweight adults. Br J Nutr., vol. 100, no. 5, pg. 1097-1103, 2008.

    Hingley et al. DHA-rich fish oil increases the omega-3 index and lowers the oxygen cost of physiologically stressful cycling in trained individuals. Int J Sport Nutr Exerc Metab., vol. 27, no. 4, 2017.

    O’Keefe et al. Effects of omega-3 fatty acids on resting heart rate, heart rate recovery after exercise and heart rate variability in men with healed myocardial infarctions and depressed ejection fractions. Am J Cardiol., vol. 97, no. 8, pg. 1127-30, 2006.

    Meldrum S and Simmer K. Docosahexanoic acid and neurodevelopment outcomes of term infants. Annals of Nutrition and Metab., vol. 69 (supplement 1), pg. 23-28, 2016.

    Fontani, G., et al., “Cognitive and Physiological Effects of Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acid Supplementation in Healthy Subjects.” European Journal of Clinical Investigation 35 (11): 691–99. https://doi.org/10.1111/j.1365- 2362.2005.01570.x

    Richardson et al. Omega-3 and sleep: new insights from the DHA Oxford Learning and Behaviour (DOLAB) study. Lipid Technology, vol. 27, no. 5, 2015.

    Calder,PC The DHA content of a cell membrane can have        a significant influence on cellular behaviour and responsiveness to signals Ann Nutr Metab 2016;69(suppl1):8–21

    Osmond ATY, Arts MT, Hall JR, Rise ML, Bazinet RP, Armenta RE, Colombo SM. Schizochytrium sp. (T18) Oil as a Fish Oil Replacement in Diets for Juvenile Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss): Effects on Growth Performance, Tissue Fatty Acid Content, and Lipid-Related Transcript Expression. Animals (Basel). 2021 Apr 20;11(4):1185. doi: 10.3390/ani11041185. PMID: 33924273; PMCID: PMC8074903.

     

    Svar

  • Tine Dahlberg
    Tine Dahlberg

    Jeg vil gerne have referencerne på grafer og alle claims - hvem står bag resultaterne og hvor er de publiceret.

    Svar

Skriv din kommentar